Látnivaló Kirándulás Program Szállás Étterem Üzlet Múzeum Erdély Fotók Index
Videó 3D Panoráma fotók Elérhetőség

Catherine Gallagher’s Irish Dance

Ír tánc

"Úgy érzem, a közönség fiatal, új arcokat és lábakat keres az ír tánc produkciók világában. Michel Flatley, Jean Butler és Colin Dunne nagyon tehetséges táncosok, akik inspiráltak engem, de most már itt az ideje, hogy megmutathassam a világnak saját kreatív képességeimet". /Catherine Gallagher/

Catherine Gallagher’s Irish Dance A The Irish Dance Experience az ír sztepptánc legkiválóbb táncművészeiből álló társulat. Szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek és megannyi vezető társulatnak, akik eme jeles műfajban szórakoztatják a közönséget.

Fantasztikus, hogy egy ilyen őstehetséget tudhatunk magunk mellett, aki megálmodta, és színpadra vitte ezt a fantasztikus, egész estés ír sztepptánc show-t.

  A Catherine Gallagher’s Irish Dance egy új, különleges színfolt az ír tánc és a teljes táncművészet világában egyaránt, melyet fergeteges zene kísér, ezzel is gyönyörködtetve a közönséget. A produkciót nézve átélhetjük az autentikus ír tánc varázsát, Catherine izgalmas és újszerű, modernebb zenei alapokra helyezett koreográfiái minden alkalommal ámulatba ejtik a közönséget.

Szabad szemmel szinte alig követhető, ahogyan a profi táncművészekből álló társulat elképesztő sebességgel szteppel a lábával, ami a show és a professzionális ír tánc alapja. Mindezektől az ember hátán valósággal végigfut a hideg!

Catherine dinamikus, lélegzetelállító szólókat táncol. Az ír táncnak e színpadi változatában elképzeléseit olyan invenciózus koreográfiában valósítja meg, amelyet még senki sem látott, és amelytől az embernek a szó szoros - és persze pozitív - értelmében leesik az álla.

„Régebben nagyon sok produkció használt fel kelta legendákat és mítoszokat, én azonban úgy gondolom, hogy ezzel csak összezavarják a nézőket, és mindig eltérnek a történettől. Nem akarok történelemórát tartani a közönségemnek. Inkább azt szeretném, hogy megtapasztalják az ír tánc valódi mélységeit, és érzékeljék, hogy ez egy erőteljes és dinamikus művészi kifejezésmód!” /Catherine Gallagher/

A The Irish Dance egy a maga nemében teljesen egyedülálló, és különleges produkció – lélegzetelállító szólókkal és szenzációs élőzenei kísérettel – nem is csoda, hogy eddig minden fellépésünk óriási sikert aratott a nézők körében.

Az előadás helyszíne: Gyulai Várszínház, Tószínpad Időpont: 2010. július 27.-én kedden

catherine_gallagher.jpg, 124kB


Gyulai szálláshelyek Gyulai éttermek, szórakozóhelyek

Gyula szállás 

Vendéglátóhelyek

Gyula múzeum

Gyula programok

Gyula térkép

Erdély

Jogi nyilatkozat